NAJNOVIJE SAOPŠTENJE RHMZ-A UPOZORAVA: Ovi delovi su na UDARU, jako nevreme neće zaobići OVE GRADOVE
Kiša, Foto: Nenad Kostić

rhmz

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE RHMZ-A UPOZORAVA: Ovi delovi su na UDARU, jako nevreme neće zaobići OVE GRADOVE

Širom centralne i zapadne Srbije oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na snažno nevreme na području Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

"Jak intenzitet pljuskova sa grmljavinom i gradom na obroncima Fruške Gore, na širem području Novog Sada i Sremskih Karlovaca", stoji u upozorenju RHMZ.

"Širom centralne i zapadne Srbije oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U narednom satu padavine najjačeg intenziteta i dalje se očekuju na obroncima Fruške Gore, na širem području Novog Sada i Sremskih Karlovaca. U ostalim krajevima, uključujući i područje Beograda, kratkotrajni pljuskovi i grmljavina biće lokalnog karaktera", stoji u najnovijoj najavi na sajtu RHMZ.

Upozorenje na nepogode za danas i sutra

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju posle podne i uveče lokalno će biti praćeni:

- gradom, - olujnim vetrom u zoni pljuska, - velikom količinom padavina za kratko vreme, od 20 do 40 mm, ponegde i više.

Kako stoji na sajtu RHMZ, u četvrtak se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih pljuskova bude istočna polovina Srbije, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmljavinskih razvoja slabiti.

Hidrološko upozorenje

Kako navode iz RHMZ, na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Bonus video:

39:00

CENTRALNI DNEVNIK 22.05.2024.

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.